De Beauty Award wordt georganiseerd door Beauty Trade Professionals (BTP) ter bevordering van het professionele imago en kwalitatieve kernwaarden van de schoonheidsbranche. De Beauty Award is dan ook dé vakwedstrijd voor schoonheidsspecialisten. De Beauty Awards zijn prijzen die door een onafhankelijke vakjury uit de professionele beautybranche worden gegeven aan de beste schoonheidsspecialisten en schoonheidssalons van Nederland. Er worden in acht categorieën awards uitgereikt. Een Beauty Award winnen is een droom van veel beautyprofessionals. Het is immers een kroon op je werk, en laat zien dat je over vele vaardigheden beschikt op het gebied van PR/marketing, ondernemen, organisatie, bedrijfsvoering, commercie en uiteraard vaktechniek.

Nadat deelnemers zich hebben ingeschreven voor deelname aan de Beauty Award ontvangen zij een reglement en vragenlijst voor de betreffende categorie op basis waarvan zij de inzending maken. Deze inzending is een fysiek boekwerk, waarin alle antwoorden op de vragen worden gegeven aangevuld met fotomateriaal en/of overige informatie van de salon. Na de sluitingsdatum worden alle inzendingen door de juryleden beoordeeld tijdens een jurybijeenkomst om de schoonheidsspecialisten en salons vast te stellen die een bezoek van de Mystery Guest kunnen verwachten. Dit betekent overigens niet dat deze salons genomineerd zijn! Na de volgende jurybijeenkomst(en) worden er per categorie drie genomineerden vastgesteld (in uitzonderlijke gevallen kan hiervan afgeweken worden). De winnaars van de Beauty Award 2024 werden tijdens een spectaculaire gala-uitreikingsavond op zondag 21 april 2024 bekend gemaakt. De foto’s én aftermovie van deze fantastische avond vind je op de homepage!

De inschrijvingen voor de Beauty Award 2025 starten officieel 1 september 2024 (je kunt je al eerder opgeven bij wijze van ‘voorinschrijving’). Heb je twijfels of vragen? Stel ze gerust aan Maddy Weide van de organisatie via info@beauty-award.nl.

In totaal worden er acht Beauty Awards vergeven:

  • Schoonheidsspecialist van het jaar regio Noord
  • Schoonheidsspecialist van het jaar regio Midden/Oost
  • Schoonheidsspecialist van het jaar regio West
  • Schoonheidsspecialist van het jaar regio Zuid
  • Schoonheidssalon van het jaar (kleine salon: t/m 1,8 fte meewerkend personeel)
  • Schoonheidssalon van het jaar (grote salon: vanaf 1,9 fte meewerkend personeel)
  • Salonmedewerker van het jaar
  • Newcomer of the Year

Doe ook mee!
Wil je ook het beste uit jezelf en je salon halen? Geef je dan op als deelnemer van de Beauty Award! Meld je hier aan en zet de eerste stap naar een volgende stap in je carrière!