De vakwedstrijd voor de beauty professionals gaat komende editie niet door. Tot grote spijt van de organisatie Beauty Trade Professionals, die de beslissing heeft moeten nemen na de deadline voor de inzendingen op 31 oktober 2022.

Veel afmeldingen door crisis

Net als de voorgaande jaren, waren er veel ambitieuze beauty professionals die zich vanaf dit voorjaar al hadden aangemeld voor deelname aan de Beauty Award 2023. Desalniettemin zag de organisatie dat het aantal inschrijvingen wat achter liep op voorgaande edities. Daarbij kwam dat bij het sluiten van de deadline een uitzonderlijk groot deel niet de tijd, energie en aandacht heeft kunnen maken om ook echt een inzending in te leveren. De organisatie vindt dat door een verminderd aantal deelnemers deze editie van de Beauty Award niet kan voldoen aan de eisen die zij stelt aan de vakwedstrijd.

Veel onzekerheden

Het is een bijzondere tijd voor iedereen, waarin we na twee jaar corona en alle onzekerheden daaromtrent, nu te maken hebben met een hoge inflatie, krappe arbeidsmarkt en een energiecrisis die velen in de beautybranche onverwacht heftig raakt. Deze stressfactor is door veel inschrijvers aangegeven als reden om dit jaar toch nog niet deel te nemen aan de vakwedstrijd. Om de waarde van de Beauty Award en alle inspanningen van de vakjury te respecteren, heeft de organisatie de onpopulaire beslissing moeten nemen om deze editie te laten vervallen.

Het niet door laten gaan van deze editie, is in het belang van de vakwedstrijd en alle deelnemers, maar we snappen dat dit voor de deelnemers niet zo voelt. We krijgen van veel van hen altijd terug dat het ‘maken van de inzending’ al een mooi proces op zich is van inzicht en reflectie. Hopelijk geldt dat ook voor deze editie.

Nogmaals, als organisatie betreuren we enorm deze beslissing!