De genomineerden van de Beauty Awards 2019 maken zich langzaam op voor de finale op zondag 14 april. Tijdens een fantastische gala-avond zullen de gerenommeerde vakprijzen worden uitgereikt. In de komende weken maken we verder kennis met deze ambitieuze vakcollega’s! Tip: hou ook de online kanalen van Beautyspot en Beauty Award in de gaten voor extra berichten én een kans om kaarten te winnen om bij de gala-avond te zijn!

Lees waarom de Newcomers of the Year meedoen aan de vakwedstrijd en waarom zij vinden dat ze moeten winnen!

Nathalie Dauvillier, Cosmetisch Huidinstituut Dronten

“Ik zag de Beauty Awards vorig jaar voorbijkomen en durfde eigenlijk niet zo goed mee te doen… Dat is toch alleen voor écht grote salons dacht ik in eerste instantie? Voor wat meer ervaren specialisten die wat langer in het vak zitten? Ik kom net kijken en ik heb altijd grote bewondering gehad voor de finalisten en winnaars. Ik dacht niet dat IK daarbij zou kunnen horen. Op aanraden van anderen en ook om mijzelf eens scherp te krijgen in het ondernemen en het vak, besloot ik de stoute schoenen aan te trekken en mee te doen. Er was immers een speciale categorie voor nieuwe professionals zoals ik. Toen ik met de inzending bezig was ging ik goed naar mijzelf en mijn praktijk kijken en alleen dit al heeft mij veel nieuwe doelen gegeven. Het is echt voor iedereen een aanrader en een cadeau voor jezelf. Waarom zou ik de Beauty Award zou moeten winnen? Ik ben ondernemend, jong en toegankelijk. Ik doe mijn werk (zoals waarschijnlijk iedereen) met heel veel liefde en passie en dat voelt men hier in de praktijk. Ik heb ontzettend hard en veel gewerkt om deze praktijk succesvol te kunnen maken en ik kan nu zeggen dat dat echt gelukt is. Ik ben trots. Op 22-jarige leeftijd heb ik een salon gekocht en hier met hart en ziel vanaf dag 1 in gestapt.”

Eline Boute, NovaSkin

“Ik leg mijn lat erg hoog en heb veel dromen en ambities. Ik wil groeien, zowel privé als zakelijk. Gewoon de allerbeste worden in mijn regio. Meedoen met de Beauty Awards is voor mij hierin een fantastisch hulpmiddel! Het geeft een extra boost aan de groei van mijzelf en van NovaSkin. Het is een leerproces dat ik met plezier ben aangegaan en de nominatie staat symbool voor erkenning. En hoe mooi zou het zijn, als ik ook nog eens de beste Newcomer of the year 2019 kan worden…dat zou de mooiste kroon op mijn werk zijn, die ik me kan bedenken!

Ik verdien deze Beauty Award, omdat ik de oprechte drive heb om mensen blijvend mooier te maken. En dat blijvende is belangrijk! Goed vind ik niet goed genoeg. Ik ga alleen voor het allerbeste. Hierdoor heb ik een salonconcept bedacht, waarmee ik mij van veel andere salons onderscheid. Een concept van blijvende huidverbetering, waarbij ik samen met de klant op zoek ga naar alle onderliggende oorzaken van huidproblemen. Als een soort puzzel zorg ik er met inschakeling van externe professionals voor, dat alle stukjes voor mijn klant op z’n plaats vallen. Ik werk in dit concept dan ook samen met een mesoloog en een diëtiste, om de klant de beste oplossingen voor hun huidproblemen te kunnen bieden. Daarbij richt ik mij continu op nieuwe trends, technieken en op de toekomst.”

Tessa Wopereis, Meer dan Mooi

“Ik doe ten eerste mee aan de Beauty Award, omdat ik zo trots ben op wat ik nu al heb bereikt met Meer dan Mooi en dit graag wil doorontwikkelen. Ik heb een ontzettend mooi concept ontwikkeld voor de salon, dat in korte tijd enorm is aangeslagen en wat nog veel potentie heeft om te groeien. Ik vind het leuk om te zien dat ik ben gestart met niets en beetje bij beetje geld heb gespaard om nieuwe investeringen te doen. Dan blijkt maar weer dat de cliché uitspraak “Iets wat je aandacht geeft, groeit!” klopt. Ten tweede doe ik mee, omdat ik wil laten zien dat je als jonge, studerende en parttime onderneemster je ook een professionele salon kunt neerzetten. Naast mijn salon zit ik namelijk in mijn laatste jaar van mijn studie Commerciële Economie. Ook wil ik laten zien dat als je ergens met volle overgave aan werkt en met liefde en passie doet, dat je onwijs veel kunt bereiken! Ten derde is mijn doel om de Beauty Branche meer te professionaliseren en door het mee te doen aan het traject van de Beauty Awards kreeg ik de kans om dit (alvast) met mijn salon te doen.

Ik denk dat ik de titel Newcomer of the Year zou verdienen, omdat ik heb laten zien dat je als jonge, parttime en studerende onderneemster heel veel kunt neerzetten. Zoals ik hierboven al aangaf, heb ik laten zien dat als je ergens voldoening uithaalt en met liefde, passie en volle overgave aan werkt dat je zoveel kunt bereiken! Ook ben ik trots op het feit dat ik zonder geldschieters of leningen mijn salon zelfstandig heb kunnen opbouwen. Van mijn eerste (derdehandse) stoel op de badkamer van mijn ouders doorgroeien tot een eigen professionele praktijk. Ik heb hiervoor alle loon van mijn bijbaantje destijds apart gelegd om te sparen en weer investeringen te doen, om uiteindelijk te komen op het punt waar ik nu sta. Voor de toekomst heb ik nog ontzettend veel plannen, mijn hoofd zit dan ook vol met creatieve ideeën, ideeën om mijn salon te laten door groeien en de beauty branche naar een next level te tillen.”