Als je jezelf als schoonheidsspecialist of schoonheidssalon echt op de kaart wilt zetten, doe je mee aan de Beauty Award, dé vakwedstrijd voor schoonheidsspecialisten. Het traject van de Beauty Award staat alom bekend als een prachtig leerproces waarbij je jezelf uitdaagt als vakspecialist en een vakjury die met je meekijkt, waardoor je een nog beter beeld krijgt van je eigen kwaliteiten.

Wat is de Beauty Award

De Beauty Award wordt georganiseerd door de Beauty Trade Professionals ter bevordering van het professionele imago en kwalitatieve kernwaarden van de schoonheidsbranche. De Beauty Award is dan ook dé vakwedstrijd voor schoonheidsspecialisten. De Beauty Awards zijn prijzen die door een onafhankelijke vakjury uit de professionele beautybranche worden gegeven aan de beste schoonheidsspecialisten en schoonheidssalons van Nederland. Een Beauty Award winnen is een droom van veel beautyprofessionals. Het is immers een kroon op je werk, en laat zien dat je over vele vaardigheden beschikt op het gebied van PR/marketing, ondernemen, organisatie, bedrijfsvoering, commercie en uiteraard vaktechniek.

Hoe werkt het?

Nadat deelnemers zich hebben ingeschreven voor deelname aan de Beauty Award ontvangen zij een reglement op basis waarvan zij de inzending maken. De inschrijvingen zijn vanaf 1 september van start gegaan en inschrijven kan helaas niet meer! Na de sluitingsdatum van 31 oktober worden alle inzendingen door de juryleden beoordeeld tijdens een jurybijeenkomst om de schoonheidsspecialisten en salons vast te stellen die een bezoek van de Mystery Guest kunnen verwachten. Dit betekent overigens niet dat deze salons genomineerd zijn! Na de volgende jurybijeenkomst(en) worden er per categorie drie genomineerden vastgesteld (in uitzonderlijke gevallen kan hiervan afgeweken worden). Behoor je tot de genomineerden? Dan heb je nog één hobbel te overwinnen: het gesprek met de juryleden. Weet jij de jury dan te overtuigen dat jij die beoogde winnaar bent? Dan ga jij tijdens de spetterende gala-uitreikingsavond met de award naar huis!

Deze awards worden uitgereikt

  • Schoonheidsspecialist van het jaar regio Noord
  • Schoonheidsspecialist van het jaar regio Midden/Oost
  • Schoonheidsspecialist van het jaar regio West
  • Schoonheidsspecialist van het jaar regio Zuid
  • Schoonheidssalon van het jaar (kleine salon: t/m 1,8 fte meewerkend personeel)
  • Schoonheidssalon van het jaar (grote salon: vanaf 1,8 fte meewerkend personeel)
  • Salonmedewerker van het jaar
  • Newcomer of the Year