Hoewel de maatregelen rondom corona flink versoepeld zijn, blijft de anderhalve meter afstand heilig. Andere dringende adviezen zijn nog steeds om thuis te blijven bij klachten en drukte te vermijden. Hoewel we met gezond ongeduld uitkijken wie de felbegeerde awards van de Beauty Award mee naar huis mogen nemen, heeft de organisatie besloten de gala-uitreikingsavond te verzetten naar zondag 25 april 2021. De bekendmaking van de winnaars voor de editie van 2020 zou oorspronkelijk op zondag 19 april jl. plaatsvinden, maar werd door het coronavirus uitgesteld naar zondag 27 september. Deze datum vervalt dus eveneens door de geldende maatregelen rondom de pandemie.

Samen shinen

De gala-uitreikingsavond van de Beauty Award hoort enkel in het teken te staan van het ‘samen shinen op de rode loper’, gezellige teamfoto’s, gezamenlijk genieten van een fantastisch diner en omhelzingen voor de winnaars. Met de huidige maatregelen die ook de komende periode nog steeds zullen gelden, ziet de organisatie te veel obstakels en beperkingen om er een geslaagd feest van te kunnen maken. En juist de genomineerden en winnaars moeten kunnen shinen op het podium en de eer krijgen die ze toekomt. Uiteindelijk is daarom besloten de uitreikingsavond van de Beauty Award opnieuw uit te stellen naar zondag 25 april 2021.

Spanning blijft

Het blijft dus nog een langere tijd spannend wie van de 20 genomineerden zich straks ook daadwerkelijk winnaar van de Beauty Award mag noemen. De genomineerden zijn uiteraard teleurgesteld, maar erkennen de moeilijke beslissing voor de organisatie. Zij tonen begrip voor de keuze van uitstel. ‘Liever nog langer wachten, dan een half feest’, is de meest gehoorde reactie. De deelnemers kunnen zich in ieder geval nog een tijdlang als genomineerde profileren, terwijl de organisatie verschillende scenario’s zal uitwerken voor de uitreikingsavond van volgend jaar. “Eén ding staat vast: we gaan er alles aan doen om er volgend jaar een fantastisch feest van te maken. Ondanks alle onzekerheden die er nog zullen zijn, hebben we daar alle vertrouwen in”, schetst Maddy Weide namens de organisatie.

Over de Beauty Award

De Beauty Award wordt georganiseerd door de Beauty Trade Professionals ter bevordering van het professionele imago en kwalitatieve kernwaarden van de schoonheidsbranche. De Beauty Award is dan ook dé vakwedstrijd voor schoonheidsspecialisten. De onafhankelijke vakwedstrijd kan niet worden gerealiseerd zonder de steun van sponsoren: Beauty Angel, Cosmedix, KLAPP Cosmetics en Pascaud (goud), Germaine de Capuccini, mesoestetic® en Neoderma (zilver), Beauty2People, Decléor, UNG Cosmetics en U-Consultancy (brons).