De Beauty Award wordt georganiseerd door de Beauty Trade Professionals ter bevordering van het professionele imago en kwalitatieve kernwaarden van de schoonheidsbranche. De Beauty Award is dan ook dé vakwedstrijd voor schoonheidsspecialisten.

De Beauty Awards zijn prijzen die door een onafhankelijke vakjury uit de professionele beautybranche worden gegeven aan de beste schoonheidsspecialisten en schoonheidssalons van Nederland. Er worden in zeven categorieën awards uitgereikt. Een Beauty Award winnen is een droom van veel beautyprofessionals. Het is immers een kroon op je werk, en laat zien dat je over vele vaardigheden beschikt op het gebied van communicatie/marketing, ondernemen, organisatie, bedrijfsvoering, commercie en uiteraard vaktechniek. Deze prestigieuze wedstrijd wordt dit jaar voor de elfde keer georganiseerd.

Jury

De jury bestaat uit vijf personen. De juryleden worden jaarlijks benoemd of herbenoemd door het bestuur van de Beauty Trade Professionals. De samenstelling van de jury wordt kenbaar gemaakt op de website van de Beauty Award. De juryleden vertegenwoordigen de verschillende deskundigheden op het gebied van de schoonheidsbranche, waarbij er op gelet wordt, dat de juryleden alle disciplines kunnen beoordelen. De juryleden zij in de uitvoering van hun taak onafhankelijk in relatie met het bestuur van de vereniging. Daarnaast is er ondersteuning van een onafhankelijke procesbegeleider: Maddy Weide. Zij heeft geen beoordeling over de kandidaten/inzendingen.

Procedure

De inschrijvingen voor de Beauty Award 2024 starten 1 september 2023. Er zijn acht categorieën waarvoor deelnemers zich kunnen inschrijven: Schoonheidsspecialist van het jaar (regio noord, midden/oost, west en zuid), Schoonheidssalon van het jaar (kleine salon: t/m 1,8 fte meewerkend personeel), Schoonheidssalon van het jaar (grote salon: vanaf 1,9 fte meewerkend personeel), Salonmedewerker van het jaar of Newcomer of the Year. Na de sluitingsdatum op 31 oktober worden alle inzendingen door de juryleden beoordeeld tijdens een jurybijeenkomst om de schoonheidsspecialisten en salons vast te stellen die een bezoek van de Mystery Guest kunnen verwachten. Dit betekent overigens niet dat deze salons genomineerd zijn!

Na de volgende jurybijeenkomst(en) worden er per categorie drie genomineerden vastgesteld. In uitzonderlijke gevallen kan dit afwijken. Vervolgens worden de genomineerden persoonlijk op de hoogte gebracht en via de website, social media en een persbericht bekend gemaakt. Voor de publicatie van dit persbericht worden de niet-genomineerden door de organisatie van de Beauty Award geïnformeerd. De winnaars van de Beauty Award 2024 worden tijdens een spectaculaire gala-avond bekend gemaakt.

De beoordeling van de inzendingen ligt voor deze editie in handen van:

  • Marianne van den Broek (voorzitter), Acnétherapie Wijchen
  • Périne Heerooms, Instituut Périne
  • Cathelijne Cras, Spiceminds | Marketing en communicatie met pit
  • Betty van den Braber, Assessor
  • Corné Hendrikx, Schoonheidsinstituut Cestmoi