31 oktober is het zover! Dan moet je inzending voor de Beauty Award 2024 binnen zijn bij de organisatie. Je inzending zegt al veel over wie je bent en waar je voor staat. Natuurlijk moet je inzending niets te wensen overlaten en daarom zijn dit de tips die we geven om je inzending nog beter te maken en de jury omver te blazen!

1. BLIJF JEZELF

Zowel genomineerden, winnaars als juryleden benadrukken: blijf jezelf. Laat je niet overrompelen door wilde plannen van anderen of voorbeelden uit het verleden. Natuurlijk kan het voor inspiratie zorgen en dat is prima, maar haal de elementen eruit die bij jou passen. Zorg dat je inzending inhoudelijk past bij je visie van je bedrijf, de jury kijkt onder meer of het één kloppend verhaal is wat je vertelt. Kijk daarbij kritisch naar hoe ‘uniek’ je verhaal is. Het is geweldig als je als vakspecialist passie hebt en kwaliteit wilt leveren in je vakgebied, maar dat willen en doen alle andere deelnemers ook. Dat is de ‘basis’ en in je inzending leest de jury ook graag terug wat dan jouw kers op de taart is.

2. WEES TROTS

Tegelijkertijd is er de tip om trots te zijn op wat je bereikt hebt als vakspecialist. Het feit dat je aan deze wedstrijd meedoet, geeft al aan dat je als professional de ambitie hebt om het beste uit jezelf en je salon te halen. Veel schoonheidsspecialisten vinden het niet makkelijk om iets positiefs te zeggen over zichzelf, maar wees niet te bescheiden. Is het zelfs lastig om überhaupt positieve dingen van jezelf te vinden? Vraag dan aan klanten en collega’s wat zij zo goed vinden aan je. Ontvang het compliment en deel het in je inzending.

3. LAAT IEMAND MEELEZEN

Het is handig om twee ‘redigeerrondes’ in te plannen voor je inzending. In de eerste ronde heb je alle teksten af en laat je iemand die jou en je salon kent en/of juist iemand die je salon niet kent meelezen. Snappen ze wat er staat? Klopt het beeld dat zij hebben ook met het beeld dat gegeven wordt in de inzending? Zijn er nog dingen die je meelezers missen in het verhaal?

In de laatste redigeerronde laat je iemand meekijken die goed is in de Nederlandse taal. Spelfouten, typfouten, interpunctie, stijlfouten… net als vroeger op school met een rode pen laten nakijken. Zelf ben je al zoveel en lang met de teksten bezig geweest dat je het simpelweg niet meer ziet. Een frisse blik van een collega of bijvoorbeeld een tekstschrijver kan heel fijn zijn.

4. JE EIGEN HUISSTIJL ALS LEIDRAAD

Zorg dat de vormgeving en uitstraling van je inzending past bij de rest van je salon. Laat het aansluiten bij de huisstijl die je hanteert. Veel inzendingen worden in een boekvorm gemaakt, zoals de fotoboeken die je kunt samenstellen en online kunt bestellen. Selecteer de juiste lettertypes van je huisstijl en zorg dat de kwaliteit van de beelden goed genoeg is.

5. GENIET VAN HET PROCES

De laatste tip is vooral een persoonlijke: geniet van het maken van je inzending! Met een vergrootglas naar je eigen bedrijf kijken, jezelf kritisch onder de loep nemen als vakspecialist en weer even goed nadenken over je visie en ambities. Het kost veel tijd, maar het is een cadeau aan jezelf en aan je salon.