Wat was het een fantastisch event gisteravond in NBC Nieuwegein. De zeven winnaars van de prestigieuze vakprijzen Beauty Awards 2019 zijn bekend! De Awards worden uitgereikt aan de beste schoonheidsspecialisten en schoonheidssalons van Nederland. De genomineerden werden beoordeeld door een onafhankelijke jury van professionals uit de beautybranche op het gebied van PR, marketing, ondernemerschap, bedrijfsvoering, commercie en vaktechniek. De presentatie van de spetterende avond was ook dit jaar weer in handen van de altijd charmante Kim Kötter. Zo’n 650 bezoekers en vakgenoten waren dolenthousiast over de geslaagde avond. In totaal werden er zeven Beauty Awards uitgereikt en dit zijn de winnaars!

Newcomer of the Year

Naam: Tessa Wopereis
Salon: Meer dan Mooi, Harreveld
Website: www.meer-dan-mooi.nl
Lees het interview met Tessa

Schoonheidsspecialist van het jaar, regio Noord

Naam: Lianne de Haan
Salon: Boudoir City-Spa, Groningen
Website: www.boudoir-groningen.nl

Schoonheidsspecialist van het jaar, regio Midden/Oost

Naam: Sevda Acar
Salon: Beauty Junkies, Hengelo
Website: www.beautyjunkies.nl

Schoonheidsspecialist van het jaar, regio Zuid

Naam: Jeanne van Rooij
Salon: Derma-Zone Huidinstituut, Son en Breugel
Website: www.derma-zone.nl

Schoonheidsspecialist van het jaar, regio West

Naam: Melissa Bak
Salon: Skin Plus, Rotterdam
Website: www.skinplus.nl

Schoonheidssalon van het jaar, klein (tot en met 1,8 fte)

Naam: Eva Gundlach
Salon: Beautiful Balance, HuidCenter, Schiedam
Website: www.beautiful-balance.nl

Schoonheidssalon van het jaar, groot (vanaf 1,8 fte)

Naam: Evelien Leijten
Salon: evelien résidence de beauté, Ulvenhout
Website: www.residencedebeaute.nl


Wat moet je doen om een Beauty Award te winnen?

Het hele traject start met het samenstellen van een inzending waarin missie en vakinhoudelijke vaardigheden uitgediept dienen te worden, maar ook commercieel inzicht en ervaring met social media op de agenda staan. Een onafhankelijke jury beoordeelde vanuit eigen expertise de inzendingen en samen met de bevindingen van een Mystery Guest, rolde hier de toplijst met 20 genomineerden uit. Daarna hadden de genomineerden op 24 januari een gesprek met de vakjury.

De organisator van het evenement, Beauty Trade Professionals (BTP), de leveranciersorganisatie van de professionele beautybranche, kijkt terug op een geslaagde avond. “Dit evenement zet top schoonheidsspecialisten en topsalons in de spotlights en is een instrument om de branche een gezicht te geven en waarde toe te kennen aan de kennis en vaardigheden van deelnemende schoonheidsspecialisten. De Beauty Award symboliseert de professionalisering van de branche,” aldus Maddy Weide namens de organisatie.